EuroBirdwatchissa nautitaan luonnosta ja muuttolinnuista

Syysmuuton tarkkailua. Kuva: Jaana Sarvala

Mediatiedote 1.10.2024

Tulevana viikonloppuna 5.–6.10. Suomessa ja kymmenissä muissa Euroopan maissa seurataan lintujen syysmuuttoa osana BirdLifen EuroBirdwatch-tapahtumaa. Euroopan suurin lintutapahtuma on järjestetty lokakuun alussa vuodesta 1993 lähtien.

EuroBirdwatch-tapahtumalla halutaan kiinnittää huomiota muuttolintujen suojeluun. Muuttolinnut kohtaavat matkallaan monia vaaroja, joista suurimpia ovat ilmastonmuutos, tehostunut maankäyttö sekä laiton metsästys. BirdLifen tavoite on turvata linnuille tärkeiden elinympäristöjen säilyminen niin pesimäalueilla, muutonaikaisilla levähdyspaikoilla kuin talvehtimisalueillakin.

BirdLife kannustaa viettämään syksyistä viikonloppua nauttien luonnosta ja muuttolinnuista. Viikonloppuna eri puolilla maata järjestetään kymmeniä linturetkiä tai opastettua muutonseurantaa.

Suurin osa muuttolinnuistamme on lähtenyt, mutta viime päivinä on muuttanut runsaasti esimerkiksi sepelkyyhkyjä, kiuruja, peippoja ja järripeippoja. Lokakuun alku on edelleen erinomaista aikaa ulkoilulle ja lintujen havainnoinnille.

 

Tiedotteen lintulajit ruotsiksi: ringduva (sepelkyyhky), sånglärka (kiuru), bofink (peippo), bergfink (järripeippo)

 

LISÄTIETOJA

viestintäpäällikkö Jan Södersved, p. 010 406 6202, jan.sodersved(at)birdlife.fi
BirdLife Suomi ry